Links til spændende sites..

Hardware


Logitech TRACKMAN® MARBLE®

Logitech Marble Mouse


TAGS: logitech, trackman, trackball, mouse, usb
Logitech Trackman Marble
Jeg købte denne for 20+ år siden.
År senere måtte jeg så indse at ville jeg bruge den til min laptop måtte jeg købe en ny da den gamle var til en PS2 port. Og jeg havde brug for en med et USB stik.
De fandtes heldigvis.
Og jeg kunne finde en på Føtex's hjemmeside.

Den er symetrisk, så hvis du er venstrehåndet passer den stadig til dig. Og du bør i dit OS kunne vælge om venstre knap sidder i venstre side. I control center i Linux Mint Mate kan man simpelthen bare vælge om den er til "Højrehåndede", eller "venstrehåndede".

Jeg kan varmt anbefale denne trackball. Også over enhver mus da den er nem at bruge for at manøvrere pointeren rundt på skærmen. Og den tager minimalt plads på skrivebordet, da man jo ikke skal flytte rundt på den.
Hvis du ikke ved hvad en trackball er, så er det altså "en mus med kuglen siddende ovenpå", som du kan dreje rundt med med pege og lang-fingerne. Og har tommelen til den venstre knap, og ringefingeren til den højre knap.
De findes i flere futuristiske designs. Men denne er min favorit. Og hvis du skal have den med på farten, vil jeg igen påpege at den tager næsten ingen plads ved bordet. Og den er desuden lang vej nemmere, bedre, hurtigere, og præcis end en trackpad.


Sony Walkman NWZ-B183F

Sony Walkman NWZ-B183F


TAGS: Sony, Walkman, musik spiller, mp3, afspiller
Ejh, det er en Walkman!
Øv, det er “en stick”.
Hmm der er ørepropper med.
Aah, de er faktisk rigitg gode, af nogle “følger med” af slagsen.
Der er et lille to linje display, det er for mig et krav. Ellers ville jeg føle mig lidt blind.
Så hvad er der at fortælle om?
Menuen.
Først – man har nemmere ved at skrue op på øreskadende niveau end I forhold til f.eks den SanDisk jeg havde før.
Noget andet der var vigtigt for mig var at den kunne blande musikken I afspilningen. Man kan vælge All Songs, Albums, Artists, Genres, og Folders. Under hver af disse vises alle I alfabetisk rækkefølge, ikke noget nyt der.

Der følger en “Hjælp-vejledning” med, I form af html filer. Og disse sider er på flere sprog end den trykte vejledning der følger med. Her I blandt også på Dansk.

Musikken der følger med, er en håndfuld tracks, mere ved jeg ikke, da det første jeg gjorde, var at slette disse tracks, samt at jeg flyttede ZIP pakken med den “Hjælp-Vejledning” over på min harddisk, pakkede den ud og slettede alt andet end den danske og engelske vejledning.

Stikket er ikke nede I en fordybning, der kunne gøre at jeg ikke kunne bruge mine foretrukne hovedtelefoner der har et ret bredt stik. Så det kan jeg med denne Walkman.

Så alt I alt, hvis du mangler en spiller kan jeg godt anbefale denne. Den er simple og gøre hvad den skal. Og aluminiums indpakningen, den er I, er trods alt ikke plastik, .. bortset fra at den “krave” der sidder omkring spilleren hvor Sony har placeret Skip knapperne, der også skipper I frekvenserne på den indbyggede FM radio, som denne Walkman altså også indeholder. Hvad man så skal bruge den til…
Aluminiumen er ret lækker, som I så mange andre produkter. Jeg ville have haft en rød, men det kunne webshoppen ikke få hjem, og det tog dem alt I alt en måned fra bestilling til jeg fik varen. Fra en dansk butik. Dem bruger jeg aldrig igen.

Den største fordel, efter min mening er at det ikke er en iPod.
Jeg har været igennem tre iPods og det er simpelhen ikke den kvalitet som Apple, og deres disciple prøver at overbevise os om. Alle tre er nemlig døde under brug! Og det er en dårlig statistik synes jeg. Så jeg har droppet dem, helt.
Desuden undgår jeg at være bundet til absolut at skulle bruge iTunes.
Hmm.