Links til spændende sites..

Webpages


Fiverr.com

Fiverr hjemmesiden

Her finder du Freelancere. Du kan finde hjælp til stort set hvad du skal have lavet. Grafik, programmering, oversættelser. Som navnet siger kan man finde lykken for fem dollars.
Personligt har jeg fået lavet dels et logo, og dels en proofreading på noget tekst jeg havde skrevet, men som manglede … ja, proffreading. Logoet kostede de fem dollars, og så tog fiverr.com en dollar for servicen. Jeg tror dog at fiverr ved større beløb trækker 10%. Men hæng mig ikke lige op på den.
Anyway, en meget brugbar og vel udført service. Er du til spas eller vil du bare gerne have et tegnet portræt til din blog, så prøv at se de mange tilbud du finder i den gruppering. Alt fra karikatur til tegneserie, til Simpson, og mange andre stilarter.
En god service. 5 stjerner ud af Fiverr herfra.

[update @ 20190604]
Har siden fået mere kode lavet hos en freelancer. Plus noget hjælp til et problem med en server. Jeg ser stadig lyset i denne service. Mangler du nogte noget gjort som du ikke selv kan gøre, så kan du outsource det via Fiverr.com til priser der starter på en femmer.

Boardgames

Boardgamegeek hjemmesiden

Denne hjemmeside er måske det ultimative indenfor brætspil sider. Uhyggeligt meget information tilgengæligt.
Der er blandt andet en lang liste med frie spil. PnP.

Se den her...

Boardgames

Print & Play hjemmesiden

Er du til brætspil kender du måske PnP. En forkortelse ikke af Plug and Play, denne gang. Men Print and Play. Ideen er god. Den går ud på at man kan uploade sit hjemmelavet brætspil til offentligheden, som f.eks PDF dokumenter. Disse kan indeholde alt det du får brug for – for at kunne spille spillet. Kort, regler, figurer, alt hvad der skal bruges. Og folk som så vil prøve dit spil, kan downloade det, printe det ud og spille det. Det er også en nem måde at få udgivet sit spil. Måske et springbræt til at blive proff. Du kan jo vælge at tage et beløb for spillet. Men grundideen er at gøre ens spil tilgængelig for mange på en nem og billig måde.

Denne webside er for dig, hvis du som i øverste del af denne korte anmeldelse laver dine egne spil. Måske kender du til POD, hvilket betyder “Print on Demand”, som er en måde indenfor bogverden at få udgivet sine bøger på. Kort fortalt kan folk købe dine bøger via en service som denne, for en mindre pris. Og som ofte kun bliver lavet i en enkelt udgave ad gangen. Denne service gør det samme, men for spilverden. Og du kan selvfølgelig også selv gå ud på siden og finde alle de dele som de passer til dit spil. F.eks spillebrættet, som du kan vælge i en række standard størrelser, og en boks. Plus de tager sig af alt hvad du ellers ønsker for dit spil.Cooltext

Cooltext hjemmesiden

Denne side er ret smart. Du kan lade serveren generere banners og knapper for dig. Du kan vælge mellem en hel del templates banners, indskrive den tekst du vil have på grafikken, og vupti, så får du sendt det til din browser.
Dette er også en god source for gratis teksttyper - fonts. Der er en stor samling for download.
Om du ikke har brug for denne side, så prøv alligevel, det er ret underholdende.

[update @ 20190604]
Der er lige nu 1958 gratis/frie fonts. Inddelt i 82 genrer. Og du kan generere grafik, banners med hver enkelt af dem. Noget bliver rigtigt flot. Det lyseblå logo du ser her ved siden af, er lavet på siden. Laver du grafik, DTP eller mangler du blot nogle nye fonts til dine dokumenter, ODT eller PDF. Så prøv at se listen her. Hvis du holder musen over navnet på en font i listen, så popper der et windue op med noget tekst så du kan se hvordan fontet ser ud. Der er 44 kategorier af udseende, som generatoren kan lave for dig. Dette et ældre site, det ligner isg selv, og det er altid et site som er sjov at vende tilbage til.


LibriVox

Librivox hjemmesiden

Sidder du i din bil, cykler eller går du på arbejde, så lad dig underholde af en lydbog.
Her på dette site finder du en stor bunke lydbøger, stort set alle på engelsk. Der er gamle klassikere. Er du god til at læse op? Så kan du selv indtale bøger. Husk lige mht copyright. Du kan læse meget mere på deres hjemmeside.
Du kan da også være med til at opbygge den danske del af sitet, der findes noget på dansk, men det er ret begrænset.


Flaticon

Flaticon hjemmesiden

Dette er hjemmesiden hvor jeg har fundet de ikoner du ser i venstre side. Der er mange flotte ikoner at vælge mellem, og de kræver blot at de krediteres for deres grafik. Dette er helt nemt i det du får præsenteret en streng i et tekstfelt, lige til at kopiere ind i dit webdokument.
Idet jeg selv ikke rigtigt dur til grafik er disse gratis ikoner et værdifuldt fund.
Du kan bruge dem på din webside, eller i dine desktop programmer, eller apps.
Dette site er nu at finde i min favorit liste. Meget nyttigt.