Links til spændende sites..

Musik


Morcheeba

Morcheebas hjemmeside
Morcheeba på Emusic.com
Morcheeba på Amazon UK

Morcheeba.
Jeg lærte først Morcheeba at kende i 2006, på en ferie i Beijing. Manden i musikforretningen “henne på hjørnet” viste mig vejen da jeg spurgte hvad han kunne anbefale mig. Jeg købte “Big calm”, som jeg så, tilbage på hotellet, rippede til min mp3 spiller. Det album lyttede jeg så til, rundt om på turist attraktionerne, og skyndte mig hen til ham igen om aftenen, for at købe hvad han havde. Uheldigvist havde han kun et album mere, nemlig Antidote. Men det var så starten på Morcheeba for mig. Han kunne dog vise mig lyset og vejen til flere CD'er, her blandt andet nogle fra “Bar Grooves” serien.
Den nyeste jeg har med Morcheeba er “Dive Deep”, som jeg fik i julen, igen et godt album fra Morcheeba. Siden Beijing har jeg fundet flere albums, I antikviariater og andre steder. Forestil dig hvor glad jeg var at finde “Part of the Process” til en 10-krone. (Der var jubel). Jeg har ikke tjekket, men jeg tror jeg har de fleste, eller alle, med dette band. Kender du dem ikke, så prøv at find noget med dem.

George Michael

George Michaels officelle hjemmeside
George Michael på Emusic.com
George Michael på Amazon UK

Ak!.
Så er det slut med musik fra denne kilde.
Elsket og hadet. Men helt sikkert et tab.
Siden WHAM!-dagene var der sket meget med denne kunstners stil og lyd. Jeg "opdagede" først George Michael ret sent. Det var hans 2004 album "Patience", som virkelig er godt, med hans introspektive tekster. Efter jeg lærte det album at kende, begyndte jeg at grave tilbage i tiden, til hans album "Older", singlen "True faith", "Songs from the last century", "Listen without prejudice". Og til det nyeste, live albummet "Symphonica", som jeg synes er mægtigt. Han er gået fra det poppede til mere jazzy, lounge, afslappet, og jeg havde høje forventninger til et næste studio album, som jeg håbede snart ville udkomme. Det er nu for sent..

Jeg har den ide at man kan kende en ægte "god" kunstner på at de bliver bedre og bedre med tiden. Og det synes jeg klart at George Michael levede op til.

Ultra Naté

Ultra Naté's officelle hjemmeside
Ultra Naté på Emusic
Ultra Naté på Amazon

Ultra Naté. Det første jeg stødte på fra hende var albummet "Situation Critical", som jeg fandt i et antikvariat, igen et super køb til en 10-krone. Sjovt nok senere fandt jeg "Stranger than Fiction", igen for en ti'er, men ny, i et rest-udsalg i Salling. Igen et par år senere fandt jeg det samme, igen for en ti'er, denne gang i Stereo Studiet. Og det er to gode albums. Jeg tager hende med her på listen fordi jeg lytter til hende tit, p.t. Og fordi jeg vil opfordre dig til at lære denne kunstner at kende. Hendes stil .. Jeg ved det ikke. Ikke Hiphop, ikke Soul, ikke pop. Mest sådan bare ... Ultra Naté. Se efter hendes musik på Emusic.com


Lisa Shaw

Lisa Shaw's hjemmeside
Lisa Shaw på Emusic
Lisa Shaw på Amazon

Du kender hende måske fra Miguel Migs. Eller du kender hende fra hendes solo album? Kender du hende ikke, så gå ud på emusic som har to album, "Cherry" (2005), og "Free"(2009), udover et par singler. Hendes hit "Can You See Him" er ... et hit. Miguel Migs har brugt denne sanglærke på to tracks på hans album "Outside the Skyline" og på hans album "Those Things" er hun med på hele tre numre, blandt andet titelnummert. Igen et par albums som du finder på Emusic.com Lisa Shaw

Lisa Stansfield

Lisa Stansfields officelle hjemmeside
Lisa Stansfield på Emusic
Lisa Stansfield på Amazon

Lisa Stansfield lærte jeg ret sent at kende. Det var efter hendes sjette album. Og jeg er nu, efter hendes nyeste "Seven" ved at købe mig "up to date". Jeg har 5 af de syv, og håber på at støde ind i de to sidste snarest. Det sidste fik jeg til jul, og det var "Face Up", og på denne genudgivelse er der to bonus numre på cd'en, står der på coveret. Jeg tæller det nu til tre, da jeg ikke kendte "All over Me" som er super. Hendes nyeste album "Seven" er da også godt, og det inkluderer tre live tracks, og man kan fornemme at det er en intim koncert, og specielt "Set Your Loving Free" er ret funky. Det swinger og hornblæserne sammen med bassen leverer en rytme som går lige ind i dansenerven.
Jeg ser på emusic.com at der også er udkommet et album med navnet "Seven+". Det lader til at være nogle af numrene fra "Seven", i, optil flere, alternative indspilninger.

Matt Bianco

Matt Bianco's officelle hjemmeside
Matt Bianco på Emusic
Matt Bianco på Amazon

Matt Bianco, "Mark Reilly" & "Mark Fisher" er en engelsk duo. Hvor I "gamle dage" den polske "Basia" var korpige på deres album. Jeg lærte Matt Bianco at kende i 1986 fra deres album "Matt Bianco". Jeg gen-opdagede dem her i 2013, hvor jeg genkøbte det album, som jeg havde haft på vinyl. Ret hurtigt fik jeg købt ind af deres andre albums. Og p.t. mangler jeg vist kun deres allerførste, fra 1984(?) "Whose side are you on". Igen kommer denne duo ind under min ide af hvad en rigtig god kunstner er, nemlig at de bliver bedre og bedre. Deres sidste album, "hideaway" er rigtigt godt. Deres lyd er da også spændende, Lounge, Jazzy, Latino -agtigt. "Sunshine days" er et opsamlings album, men alle de gode gamle er ikke bare taget fra de gamle album, men er genindspillet (i 2010), kun de få numre der er med fra "Hifi Bossanova", er de samme som fra albummet, der udkom i samme år. Mine tre favorit album af disse kunstnere er; "World Go Round", "Hifi Bossanova" og "Sunshine days". Specielt lige i disse dage synes jeg nummeret "Caravan" er godt, det er fra albummet "World Go Round" som er lidt mere "gypsy-sound" end de andre album ... generelt. Min samling tæller otte album og en enkelt EP.


Nadia Ali, Queen of Clubs (iio)

Nadia Ali's officelle hjemmeside
Nadia Ali på Emusic
Nadia Ali på Amazon

Okay. Nadia Ali. Du har sikkert hørt "Rapture". Super hittet fra hendes IIO dage. Siden er der udgivet flere solo album. Blandt andet finder man en Dobbel Trilogi, (ja, seks album), i en serie kaldet "Diamond", "Onyx" og "Ruby". Som hver består af et "Extended Mixes", og et "Radio Edit" album. Jeg synes f.eks at "Fine Print" fra Onyx Extended Mixes er godt lavet. Jeg fandt tilfældigt noget med IIO på Emusic.com og derfra alt hvad jeg kunne opstøve med både IIO duo'en og Nadia Ali solo. Tøse pop? Måske men jeg beundrer hvor meget man kan presse citronen og få så mange albums ud af så forholdvis få numre. Mange mange remixes.

Emusic.com

Emusic.com

Min foretukne musikshop siden 2006. Man skriver sig op til et abonnement, man kan altså ikke købe tracks enkelte, og når man synes. Men denne ordning passer mig udemærket. Jeg blev medlem i 2006 og får min musik til 2 Kr. Pr nummer (65 tracks for 128DKK). Selvom de har opgraderet deres abonnements ordninger i al fald to gange siden da, og dermed også deres priser. På deres side står der at tracks koster 0,49€, men med bonus afhænging af abonnemenet bliver det billigere. Deres musik er i ubeskyttet mp3 format. Dog skal der retfærdigt siges at man ikke finder alle tophits, og mainstream musik i deres shop. Jeg har dog aldrig svært ved at finde nyt og spændende musik, og har opdaget mange artister jeg ellers aldrig ville støde på. Jeg er til elektronisk musik, især house med dens mange afarter. Og det er heldigvist noget som man finder masser af. Jeg kan kun anbefale Emusic.com
Emusic tilbyder 7 dages gratis medlemskab, hvor du kan hente 25 numre ned uden at binde dig. Og man kan selvfølgelig opsige sit abonnement når man vil. Du kan også sætte det på Stand By i optil 3 måneder, optil 2 gange årligt.
Du kan gå ud på siden at søge og få en ide om hvilket musik de har. Du kan nu downloade musikken uden brug af den download-manager der tidligere skulle bruges, det fungerer nu som "almindelige" downloads. Man kan indenfor elektroniske genrer finde mange "compilations", altså opsamlinger, med house, dance, disco. ;-)
Jeg fandt hurtigt ud af at man kunne downloade et enkelt track, fra mange af disse compilations, som var et continious mix af hele albummet. Altså et enkelt track der varede en time eller mere, for blot de to kroner jeg giver. Et par måneder efter stoppede det sjov dog, da de indførte at alle numre over 10 minutter ikke kunne downloades enkelte, men kun sammen med resten af albummet. Av.

The Java Jukebox

Jajuk's officelle hjemmeside
FAQ på jajuk.info

Java Jukebox. Den spiller jeg benytter 98% af tiden. Den har været installeret siden omkring 2008 tror jeg. Da det er et java program kører jajuk både under Windows og Linux, osv. Jeg er glad for dens visuelle måde at præsentere mine albums på. Jeg bruger mest "album" delen, og finder søgefunktionen meget nyttig. Programmet er meget mere omfattende end mit nuværende behov. Men jeg regner med at skulle prøve "playlist" funktionen i den kommende tid. Ved en ny installation skal jeg blot vise den hvor jeg gemmer min musik, og så vælge at søgefunktionen skal "Filter: Any", og "Sort by: Artist". Jeg har oplevet nogle problemer med "Show detail" i popup menuen, som for det første ikke rigtigt vil vises, og for det andet lukkede det popup vindue ned for nemt og hurtigt. I den nyere version jeg har lige p.t. er dette problem dog noget nær løst, i al fald den anden del af problemet. Alt i alt kan jeg dog, trods denne mindre fejl, anbefale Jajuk, gå ud på jajuk.info og download programmet, og giv det en prøvetur. Måske kan du lide det. ..


Digitally Imported

Digitally Imported
Digitally Imported's 89 kanaler

www.di.fm - internet radio med mange kanaler. DI har 89 kanaler, alle af genren eletronica. Herunder finder du alle tænkelige subgenrer. Af house er der f.eks 12 subgenrer, og subsubgenrer. Lyder kanaler som discohouse, deephouse, chillout, latin house eller classic euro disco som musik du kan lide? På min køkkenradio er det kanalen Lounge, og DiscoHouse der spiller det meste af tiden.

Argon Audio Inet+2

Radioen i HiFi-Klubben
Producentens hjemmeside
Review af Argon inet2+

Her er så min køkkenradio. Dansk fabrikat som sælges i HiFi-Klubben. Den findes i mange finish. Eksempelvis en hel del træsorter, (folie), og derudover flere farver som rød, sort og hvid. Den har en lille 3" fuldtone som virkeligt kan spille op til opvasken. Overraskende og generelt en rigtig god lyd.

Bang og Olufsen, Form 2

Producentens hjemmeside

I omkring 1985 købte jeg disse hovedtelefoner. De blev kørt helt ned, ledningen knækkede flere gange, og bøjlen knækkede, og de mødte skraldespanden tilsidst. Dog først efter at have givet det en hård kamp for mine øre. Så det var selvfølgelig trist. Jeg mener at jeg gav 999 Kr. dengang. Det er jo så nu 30 år siden, og da jeg for omkring 3 år siden skulle ud for at købe et nyt par hovedtelefoner, og tjekkede sån lidt omkring hvad jeg kunne finde, så jeg disse høretelefoner. Der var derfor ingen tvivl om at det var disse jeg ville (gen)købe. Jeg behandler dem noget pænere og de holder stadig. Eneste er at puderne er lidt flimsy. Jeg har slidt to op, men heldigvis kan man købe reservepuder, så det er helt okay, de ér ret tynde, og der er slidt hul i kanten er pudenerne. Og daglig brug efter tre år.. jeg kan acceptere det. Da jeg nu genkøbte dem ventede der en behagelig overraskelse, nemlig at prisen ikke var den samme, jeg fik det nye par til 850Kr. Altså noget billigere end de gamle. Og det er da lidt den omvendte verden. Okay det er blevet billigere at lave elektroniske tingel tangel, men det burde inflationen da vist veje tungere end. Designet er det samme, jeg må som minimalisten i mig siger dog kommentere på logoet der pynter på begge sider, i store størrelse, - de var der ikke på de gamle. Der var dog et pænt lille tryk med navnet Bang og Olufsen, i hvid skrift på tværs af den ene bøjle, lige over den ene høltaler. De lugtede mere af klasse, de nye lidt mindre mener jeg altså. Og det er jo ellers B&O's største force - klasse. Lyden, jeg synes den er god. Jeg håber at de vil fortsætte med at lave disse hovedtelefoner, måske jeg skal have et nyt par om 30år. Thumbs up herfra.

[update @ 20190604]
Ja, well, det blev så lidt tidligere at de skulle skiftes. Bøjlen knækkede (igen) og jeg gik på indkøb. Jeg fandt så hvad jeg ledte efter, hos Wupti.com til en pris på kun 319kr. Inkl. porto. Det er omkring 1/3 af prisen som jeg tidligere har betalt for samme model. Du skal ikke snydes for et link. Det er: lige her...


AiAiAi hovedtelefoner

Her er et par gode hovedtelefoner.
Forhander er HIFI Klubben, og de er produceret i Danmark.
Prisen er fair. Kvaliteten er god. Specielt føles bøjlen, i metal, solid. Og de sidder rigtigt godt på ørene.
... Nu over et år senere, eller nærmere to; Disse hovedtelefoner har overtaget B&O's Form 2. Lyden er god, bøjlen er rigtig stærk, de sidder god, også efter lang tid. Puderne viser ingen tegn på slid ej heller andre syn på brug. De bruges dagligt og skulle de forgå, er der ikke langt til HiFi klubben, hvor de stadig kan købes, til en fortsat rigtig god penge.
I forhold til de bøffer man ser folk rende rundt med, er disse, vil jeg sige, en del mere diskrete.
Man lyden kan stadig være StoR, men du kan godt følge med i trafikken, da de er ret åbne.